Prvi stik z družino

Prvi stik z družino

Avtor Babysits
3 min branja

Ker vemo, da je prvo srečanje z družino lahko nekoliko neprijetno smo vam pripravili nekaj nasvetov, kako se družini predstaviti v najboljši luči, od srečanja pa odnesti čim več.

Prvi trenutki srečanja z družino so lahko odločilni. Nekaj nasvetov kako se družini predstaviti v najboljši luči in pustiti najboljši vtis lahko preberete spodaj. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti, kako narediti najboljši prvi vtis na družino za katero želite opravljati varstvo otrok.

1. Srečanje:

Z družino se spoznajte

  • Čeprav ni nujno, da se z družino spoznate preden ste dogovorjeni za varstvo vam to močno priporočamo.
  • Zaradi lastne varnosti priporočamo, da na srečanje povabite starša ali prijatelja oziroma, da se srečate na javnem mestu.

Vzemite si čas

  • Da se boste ob družini počutili prijetno je potreben čas. Če mislite, da je za to potrebno več srečanj, priporočamo, da se z družino dogovorite za več srečanj. Pomembno je, da se ob prvem varstvu počutite sproščeno.
  • Starši bodo morda želeli, da prvo varstvo otrok poteka pod njihovim nadzorom. Na ta način lahko spoznajo vaš način varstva in vaše sposobnosti.
  • Če ste za varstvo otrok dogovorjeni pri vas priporočamo, da starši z otrokom predhodno obiščejo lokacijo varstva. Tako lahko spoznajo okolico in v primeru nejasnosti zadevo hitro odpravite.

2. Med prvim stikom:

Oblecite se primerno

  • Obleka naredi človeka! Pomembno je, da ste primerno oblečeni za varstvo otrok (brez kletvic itd), primerna oblačila na starše naredijo dober vtis!

Pripravite se na vprašanja

  • Pravilni odgovori na vprašanja o vas in o vaših izkušnjah z varstvom otrok bodo na starše naredili dober vtis.
  • S tem sporočite, da ste zanesljiva in odgovorna oseba. Pred srečanjem razmislite o morebitnih vprašanjih, ki vam jih starši lahko postavijo.

Pripravite svoja vprašanja

  • Tudi to je pokazatelj, da ste pripravljeni in organizirani.
  • S tem, ko pripravite vprašanja lahko izveste več o vaših odgovornostih med varstvom in se na dejansko varstvo otrok lahko bolje pripravite.

Zanimajte se za otroka

  • Nekaj časa namenite otroku, spoznajte ga.
  • Tako bo otrok ob vas bolj sproščen vi pa boste spoznali njegovo osebnost, kaj ima rad in kakšne aktivnosti so zanj najbolj primerne.

3. Po srečanju:

Če je srečanje bilo dobro in si želite opravljati varstvo otrok za to družino priporočamo, da se dogovorite o vseh podrobnostih preden začnete z dejanskim varstvom. Kot smernice lahko uporabljate naš obrazec.

Babysits vam omogoča varno komunikacijo prek naše platforme. Zaradi lastne varnosti priporočamo, da z drugimi uporabniki (vsaj na začetku) komunicirate prek naše platforme, saj tako lahko neprimerno vedenje hitro ustavimo. V primeru, da se odločite, da se z drugim uporabnikom ne boste pogovarjali prek naše platforme vaših pritožb ne bo možno obravnavati. Vsakršna komunikacija prek drugih kanalov je na lastno odgovornost.

Upamo, da bodo ti nasveti pomagali pri dobrem prvem vtisu.

Je vaš prvi vtis bil dober in ste dobili službo? Tukaj lahko poiščete nekaj nasvetov za aktivnosti, ki jih lahko počnete z otroki.

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno