Varstvo otrok na daljavo: nekaj koristnih nasvetov

Varstvo otrok na daljavo: nekaj koristnih nasvetov

Avtor Babysits
5 min branja

Varstvo otrok lahko Babysits uporabniki sedaj ponujajo tudi na daljavo. Funkcionalnost, ki staršem omogoča, da imajo minuto zase, v miru opravijo Zoom sestanek ali dokončajo delo.

Kaj je varstvo otrok na daljavo?

Varstvo otrok na daljavo pomeni, da se varstvo otrok izvaja prek platforme za video klice npr. Zoom ali Skype. Varstvo otrok na daljavo ponuja unikatno in interaktivno izkušnjo. Otroci in ponudniki varstva otrok lahko skupaj rišejo, pojejo, se učijo igrati inštrument ali rešujejo domačo nalogo. Za več informacij, preberite Kaj je varstvo otrok na daljavo?

 

 

Ali varstvo otrok na daljavo deluje?

Varstvo otrok na daljavo je lahko odlična alternativa za varstvo otrok v živo. Varstvo otrok na daljavo, je posebej primerno za vse zasedene družine, vključno z družinami pri katerih starši delajo od doma. A ne verjemite nam na besedo! Varstvo otrok na daljavo smo opravljali za dve novinarki: eno v Singapurju in drugo na Irskem. Njune izkušnje lahko preberete tukaj: AsiaOne and Evoke.

 

Varstvo otrok na daljavo


Nasveti za ponudnike varstva otrok

1. Prilagodite se

Ne malo krat načrtovan termin varstva ne bo šel po načrtu. Nič za to! Trik je, da otroku pustite, da vodi uro varstva na daljavo. Ali so polni energije? Morda je v takem primeru bolje igrati igro ali telovaditi kakor pa brati knjige.
Otoci so nepredvidljivi, hkrati pa se med seboj zelo razlikujejo. Priporočamo vam, da si pripravite načrt, vendar, se hkrati prilagodite situaciji.

2. Pripravite urnik

Z urnikom lahko načrtujete kako boste otroku zanimivi skozi celoten termin varstva na daljavo. Če želite lahko natisnete naš urnik za varstvo otrok na daljavo.

 

Varstvo otrok načrt

 

Za inspiracijo si oglejte naše predloge:

Predlogi za aktivnosti med varstvom otrok na daljavo:

  • Branje knjig (prenesite knjigo in delite zaslon!)
  • Iskanje zaklada (otroka prosite, da poišče 3 modre stvari, 1 trikotno stvar itd..)
  • Skupaj telovadite! (priporočamo našo aktivnosti ”Premikaj se kot žival”)
  • Yoga za otroke (še posebej priporočamo pri nemirnih otrocih)
  • Enostavno ustvarjanje
  • Poučne aktivnosti
  • Pojte
  • Igrajte se igre

3. Termin personalizirajte

Pred prvim varstvom otrok na daljavo starše povprašajte po otrokovih interesih. Če otrok obožuje princeske lahko uro načrtujete z glavno tematiko prinsek...
Nasvet: Starše prosite, da pripravijo papir, barvice, voščenke, svinčnike in karkoli še potrebujete za ustvarjanje. Staršem lahko pošljete tudi svoj urnik, ki ste ga natisnili.

4. Izkoristite svoje spretnosti

Ali obvladate nekaj kar bi otroka lahko naučili? Če igrate inštrument ali govorite tuj jezik lahko otroka to naučite med vašim terminom varstva otrok na daljavo.
Ali radi pomagate pri domačih nalogah? Za začetek si lahko ogledate naše učne liste matematike.

5. Pripravite aktivnosti

Pred začetkom varstva otrok na daljavo se prepričajte, da imate pripravljeno vse kar potrebujete. Med terminom res ne želite tekati po stanovanju in iskati potrebščine.


Nasveti za starše

1. S ponudnikom varstva se spoznajte

Zelo je pomembno, da varuško/varuha pred prvim terminom varstva otrok spoznate! Spoznate se lahko tako v živo, kakor tudi preko spleta, pomembno pa je, da si pripravite vprašanja s katerimi boste lahko hitro spoznali osebo.

2. Izkoristite globalno platformo Babysits

Babysits je globalna skupnost, ki se lahko pohvali s preko 1.7 aktivnimi uporabniki širom celotnega sveta. Varstvo otrok na daljavo, je odlična priložnost, da spoznate ljudi iz celotnega sveta. Na ta način se lahko otroci naučijo novih veščin in spoznavajo nove kulture.

3. Ostanite v bližini

Varstvo otrok na daljavo NI enako osebnemu varstvu otrok. Ponudniki varstva otrok na daljavo ne morejo priskočiti na pomoč v nujnih primerih ali otroka potolažiti. Zaradi tega je nujno, da starši ostanete vedno v bližini otroka.

4. Otroka pripravite

Pred prvim terminom varstva na daljavo otroku na enostaven način razložite kaj to sploh je na ta način bodo vedeli kaj lahko pričakujejo. To je posebej pomembno za zelo mlade ali sramežljive otroke, ki potrebujejo nekaj časa, da se novi situaciji prilagodijo.

5. Varuški posredujte informacije o otroku

Varuški ali varuhu posredujte seznam stvari, ki jih vaš otrok rad počne. S tem boste poskrbeli, da se bo varuška / varuh lahko dobro pripravila na varstvo otrok na daljavo, uro pa bo načrtovala tako, da se otrok ne bo dolgočasil.


Brezplačne video platforme za varstvo otrok na daljavo

  • Zoom
  • Facebook Messenger
  • Skype
  • Facetime
  • Google Hangouts

Potrebujete trenutek zase? Varuške na daljavo so tukaj, da vam priskočijo na pomoč. Začnite z iskanjem in si privoščite čas samo zase.

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno