Matematika za otroke

Matematika za otroke

Avtor Babysits
3 min branja

Ali ste vedeli, da je učenje matematike lahko zabavno? Zavedamo se, da matematika, večini otrok, ni najbolj priljubljen predmet v šoli. Pomagajte otroku razviti svoje sposobnosti razumevanja matematike z našimi zabavnimi vajami.

Pri Babysitsu smo nad matematiko navdušeni in navdušeni ste lahko tudi vi. Staršem in ponudnikom varstva želimo pomagati najti način, da otroka zbližajo z matematiko. Tukaj so trije načini, ki vam lahko pomagajo pri učenju otroka, prispevek vključuje tudi tri predloge, ki jih lahko natisnete. V kolikor opravljate varstvo otrok, lahko to aktivnost vključite v varstvo.

1. Naj bo pomembno
Navadno matematiko učimo na sistematični način, ta način pa ni pravi za vse. Uporabite primere iz vsakdanjega življenja.

Primer: Otroka lahko prosite, da vam stehta sestavine za pripravo kruha) postavljate pa jim lahko tudi različna matematična vprašanja (odvisno od njegovih sposobnosti). Recimo: “Če imamo 4 jajca, porabimo pa 2 jajci, koliko jajc nam ostane?” ali pa nekoliko težja vprašanja: “Potrebujemo 300g moke imamo pa 1kg moke, koliko % moke potrebujemo?”. Na ta način bo vaš otrok matematiko povezal s svetom okoli njega.

2. Bodite vzor
Naj otrok vidi, da v matematiki uživate (čeprav morda ne)! S pomočjo matematike izračunajte cene, ko z otrokom nakupujete v trgovini ali ko merite potrebščine med ustvarjalnim projektom.
Bodite prijazni in jih pri reševanju podpirajte.

3. Povežite točke
Matematika je pomembna tako znotraj kakor tudi izven razreda. Starši se osredotočite na vsakodnevno uporabo matematike kakor tudi samih števil. Na ta način se bodo otroci naučili pomembnost matematike izven razreda.

S pomočjo matematike otroka naučite šteti denar. Seštejte ali odštejte spodnje primere:

4€ + 5€ = €
5€ + 1€ = €

Zakaj ne bi s pomočjo naših predlog dodatno zaposlili otroka?


Vaja 1 Vaja 2
Matematične vaje za otroke Matematične vaje za otroket
Vaja 3 Vaja 4
Matematične vaje za otroket Matematične vaje za otroke

Matematika je pomembna za normalno življenje. Otroku bo v pomoč pri merjenju, štetju in reševanju številnih težav. Prav tako je matematika lahko zelo zabavna. Začnite zgodaj in opazujte otroka kako nadgrajuje svoje matematične sposobnosti!

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno