Živali iz kartona

Živali iz kartona

Avtor Babysits
2 min branja

Odvečni karton leži v skoraj vsakem stanovanju. Namesto, da ga vržete v koš vam predlagamo, da z otrokom izdelate divje živali iz kartona in tako kartonu podarite novo življenje!

Otroke je potrebno naučiti kako pomembno je okolje v katerem živimo. Morda je pravi način, da začnete pogovor o naravi ravno ta. Naučite svojega otroka ponovne uporabe tako, da z njim izdelate te prikupne živali!

Ponovna uporaba kartona

Za začetek potrebujete le škarje, svinčnik in nekaj odvečnega kartona. Ko si izberete žival, ki jo želite izdelate preporsto narišite njen obris na karton. Na tej točki ne potrebujete biti zelo natančni saj boste na koncu živali okrasili z barvami!

Ustvarjanje za otroke

Tukaj je pomembno, da so oblike čim bolj enostavne. Mi smo oblikovali oblike živali, ki nekoliko spominjajo na prave živali. Nato smo ustvarili noge v obliki črke "U", ki jih enostavno postavimo na pravo mesto tako, da v žival naredimo zareze.

Izrez iz kartona

Sedaj je čas za barvanje! Mi smo uporabili akrilne barve, ki so najbolj spominjale na naravno barvo živali. Če želite lahko živali pobarvate tudi v druge barve, morda bo bolj zabavno! Ko se prvi sloj barve posuši lahko nadaljujete z risanjem detajlov.

Pobarvani izrezi

Ko ste končali z barvanjem in so se živali končno posušile jih lahko sestavite skupaj!

Cardboard Craft

Ekola! Izdelali ste čredo divjih živali! Psssst, živali izgledajo super na polici poleg otroških knjih!

Cardboard Animal Craft

Vam je ta projekt bil všeč? Priporočamo, da si preberete tudi druge projekte in tako dobite ideje kaj početi!

Ne pozabite svojih izdelkov deliti z nami na Instagramu! Označite nas z @babysitsSI in se pohvalite z vašimi divjimi živalmi!

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno