Kartice za stare starše

Kartice za stare starše

Avtor Babysits
3 min branja

V času samo-izolacije je lepo, da se spomnimo na najbližje. Pošljimo nekaj ljubezni starim staršem. Tale projekt, je odličen način, da na unikaten način presenetimo svoje najbližje. Pripravili smo dva predloga, ki ju lahko izdelate doma in jim dodate svoja besedila.

Virus je še posebno nevaren za starejše ljudi, zato je v tem trenutku še toliko bolj pomembno, da se od njih oddalimo in z njimi ne prihajamo v neposreden stik. S starimi starši se še vedno lahko družimo, denimo prek video klica, jim pošljemo pismo ali paket in jim na tak način sporočimo, da nam ni vseeno za njih.

Za vas smo pripravili dve ideji: srce in sonce. Kartice starim staršem lahko vržete v nabiralnik ali jim jih pošljete po pošti.

Prvi korak

Za izdelavo kartice boste najprej potrebovali kos papirja, ki ga boste prepognili na pol in tako ustvarili “voščilnico”.

Nadaljujte z rahlih izrisom oblike, ki želite, da se dvigne iz kartice. Narisati morate zgolj polovico oblike, saj, ko boste kartico odprli boste dobili celo obliko. Mi smo ustvarili polovico srca in polovico sonca.

Pomembno: Prepričajte se, da pustite del vašega motiva neizrezan. Mi smo pustili približno 2 cm.

Kartice

Drugi korak

Čas je, da poiščete škarje in izrežete vaš motiv.

Izdelava kartic

Tretji korak

Ko ste izrezali motiv, ga zložite nazaj v smeri kjer ste pustili neizrezan del.

3D kartica

Četrti korak

Zdaj lahko svoj motiv porinete naprej in tako naredite 3D kartico.

3d kartice

Peti korak

Čas je, da uporabite domišljijo! Mi smo izbrali akrilne barve, da smo izdelkom dodali nekaj barv, lahko uporabite tudi barvice ali voščenke.

Pobarvane kartice

Šesti korak

Ne pozabite na detajle! Mi smo za barvo srca izbrali roza, za sonce pa rumeno. Da smo ustvarili iluzijo, da izstopa celotno sonce, smo mu dodali majhen oranžen trikotnik.

3d kartice šablona

Sedmi korak

Čisto malo še! Ko smo končali z izdelavo, so kartice pripravljene na dodajanje sporočil. Otroke lahko prosite, da starim staršem napišejo sporočilo ali narišejo risbico.

Končane kartice šablona

Osmi korak

Končali smo! Dve doma narejeni kartici za stare starše, da jim poveste, da mislite na njih.

Končane kartice


Ali vam je projekt všeč? Objavite fotografijo in nas označite @babysitssi.

Za več idej predlagamo, da obiščete našo stran z vsemi projekti.

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno