Velikonočna dekoracija

Velikonočna dekoracija

Avtor Babysits
4 min branja

Prazniki so prava priložnost za dekoracijo, kajne? Da bi vam pomagali pri tem smo vam pripravili navodila za izdelavo velikonočnih okraskov. Okraske lahko izdelate hitro in s pomočjo tega projekta zamotite vaše najmlajše (in sebe).

Za vas smo pripravili predloge, ki jih lahko natisnete! Ne bo vam treba izpopolniti oblike zajčkov in korenja!

Korenje predloga

Zajček predloga

Ko natisnete predloge se lotite izrezovanja. Mlajšim otrokom pri tem pomagajte. Nasvet: Še posebej previdni bodite, ko izrezujete detajle recimo zajčja ušesa in zelenje korenja.

Velikonočna predloga

Ko imate predloge izrezane, jih uporabite kot šablone. Če doma nimate debelejšega papirja (mi smo uporabili 400g papir) lahko poiščete karton, če tudi tega nimate, za okraske lahko uporabite kar izrezane šablone.
*Nasvet: Šablone na papir pritrdite z risalnimi žebljički.**

Predloga šablona

Glede na to kako dolg okrasek želite, se lahko odločite koliko zajčkov in korenčkov boste uporabili. Mi smo uporabili 4 zajčke in 4 korenčke, okrasek pa je bil dolg cca 1 meter (dovolj za eno okno). Ko končate s prerisovanjem šablone si izberite barvo, ki jo boste uporabili za posamezni lik in se lotite barvanja! Če ne uporabljate kartona ali debelega papirja lahko za barvanje izberete tudi barvice ali voščenke (to lahko predstavlja tudi manj packanja :)).

Barvanje

Tako! Vaši izdelki lahko izgledajo po barvanju tako. Za barvo korenja smo uporabili tradicionalno oranžno, zajčka pa smo pobarvali s svetlo modro barvo. Če bodo okraske barvali otroci bodo korenčki morda vijolični ali modri, zajčki pa rdeči.

Pobarvana velikonočna predloga

Sledi korak v katerem bomo izrezali korenčke in zajčke nato pa s pomočjo luknjača na izrezanih izdelkit na vsaki strani naredite luknjico.
Nasvet: Če v hiši nimate luknjača, lahko luknje ustvarite z izvijačem (tega naj ne počnejo otroci sami).

Luknjanje

Za konec pa še: dodajanje zajčjih repkov! Mi smo uporabili kupljene repke, lahko pa cofke izdelate tudi doma s pomočjo volne ali druge nitke. Za fiksiranje repkov uporabite lepilo, ki se hitro suši.
Nasvet: Če se ne želite lotiti izdelovanja cofkov doma, morda zajčkom nadenite ogrlice, ki jih izdelate iz nitke za šivanje.

Zajček

Skoraj smo končali! Za naslednji korak boste potrebovali vrvico in škarje. Položite izdelke na tla in odrežite cca 1 meter vrvice. Če želite zajčke in korenčke obesiti na kljuko vrat na začetku vrvice naredite zanko. Vrvico nanizajte skozi luknjo in jo dvakrat obkrožite (na ta način boste preprečili, da se izdelki premikajo).

Velikonočna dekoracija

Odlično! Izdelali ste velikonočno dekoracijo. Zakaj bi zapravljali denar za dekoracijo, če se lahko izdelave lotite kar doma in na tak način zamotite otroke iz ustvarjanja pa dobite odlične in unikatne okraske, ki bodo navdušili celo družino.

Velikonočna dekoracija

Dekoracijo lahko obesite na okno ali na stopnišče, poiščete lahko tudi druge lokacije kjer bo dekoracija krasila vaše stanovanje.

Velikonočna dekoracija

Dekoracija je lahko tudi odlično darilo za družino ali prijatelje. Morda lahko dekoracijo zavijete in s čokoladami podarite svojim bližnjim?

Dekoracija

Upamo, da ste uživali ob izdelovanju te dekoracije. Preberite tudi ostale članke za ustvarjanje z otroki tukaj.

Z veseljem bomo pogledali vaše izdelke, delite fotografije in uporabite @babysitssi

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno