Pravljice za lahko noč

Pravljice za lahko noč

Avtor Babysits
4 min branja

Pravljice za lahko noč so nekaj v čemer uživajo tako otroci kakor tudi njihovi starši. S knjižno blogerko Moniko, ki stoji za blogom Knjigarije, smo se pogovarjali o knjigah za otroke.

Branje knjig je nekaj posebnega in je zelo pomembno za razvoj otrok. O pomembnosti branja knjig smo pisali že tukaj. Ob branju pravljic se z otrokom lahko povežete, kajti branje z otrokom, vam omogoča ustvarjanje prav edinstvenega doživetja, v katerem se prepletata realnost in domišljija.

Monika je za nas pripravila seznam knjig, ki so primerne za otroke stare od 0-6 let. Seznam je razdelila v tri glavne kategorije in sicer: poučno, zabavno in klasike.

S klikom na slikico, skočite na temo, ki vas najbolj zanima.

Poučne knjige za otroke
zabavne knjige za otroke
Klasične knjige za otroke
zalozbe otroskih knjig

Poučne knjige za otroke

Poglej, koliko je ura

(Knjiga s pomočjo katere otroku pomagate pri spoznavanju ure, saj tekom zgodbe mora sam nastaviti uro na primeren čas.)

Rožle prepoznava čustva - komplet knjig

(Knjiga je odlična za učenje otroka o čustvih, v zgodbah spremljamo samoroga Rožleta, ki doživlja in se spopada z različnimi čustvi.)

knjige za otroke

Zabavne knjige za otroke

Enci benci na kamenci

(Knjiga izštevank, ki je otrokom nadvse zanimiva saj vsebuje nove, drugačne besede. Je ena izmed knjig za otroke, ki je vedno aktualna!)

Volk, ki ni hotel več hoditi in Volk, ki je hotel spremeniti svojo barvo

(Pravljici sta super za otroke, saj na zabaven način pripovedujeta zgodbo z nekim sporočilom. V obeh spremljamo volka, ki sprejme odločitev za katero se na koncu izkaže, da ni najboljša.)

Klasike

Pripovedke o živalih

(Volk in sedem kozličkov, Trije prašički, itd.)

Pravljice bratov Grimm

(Sneguljčica, Obuti maček, Janko in Metka, Žabji kralj, Trnuljčica, itd.)

Andersenove pravljice

(Grdi raček, Cesarjeva nova palača, Kraljična na zrnu graha, itd.)

Mali princ - pravljična ali pop up izdaja

(Mali princ je knjiga, ki je primerna tako za otroke kakor tudi za odrasle. Pravljična in pop up izdaja pa sta namenjeni prav otrokom. S pomočjo pop up izdaje lahko otroka dodatno vključite v zgodbo saj bo skupaj z vami odkrival vedno nove 3d motive, ki se bodo odpirali iz knjige.)

knjige za otroke

Ste zgoraj omenjene knjige že prebrali? Iščete nekaj novega, neznanega?

Slovenske založbe, ki izdajajo knjige za otroke

Založba Grahovac

je mesto kjer boste našli tako tradicionalne klasične knjige s pripovedmi, kakor tudi novejše knjige namenjene učenju, barvanju, itd.

Založba Epistola

je založba, ki bo potešila želje še tako zahtevnega kupca. V njihovi ponudbi lahko najdete številne knjige za otroke, ki vam bodo polepšale večere. Založba je tudi ena izmed redkih, ki ponuja ekološke knjige za otroke.

Založba Miš

zaradi povpraševanja po kakovostnih knjigah za mlade bralce so v začetku leta 2003 na svet prišle knjige pod blagovno znamko Miš založba.

Založba Morfem

ponuja najlepše knjige za otroke, mladino in pa tudi odrasle.


Katere pravljice pa vi berete z vašimi otroki? Delite fotografijo na Instagramu ali Facebooku in nas označite z #Babysitssi!

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno