Starši pomagajo staršem

Starši pomagajo staršem

Avtor Babysits
2 min branja

Ali imate težave z iskanjem varstva za vašega otroka? Niste zadovoljni z kandidati ali neuspešno iščete pravega kandidata, ki bi čuval vašega otroka? Na srečo je tukaj Babysits, ki vam pri iskanju lahko pomaga. Ste kdaj pomislili, da vam pri varstvu lahko pomagajo drugi starši?

Poleg vseh drugih oblik varstva, vam Babysits ponuja možnost Starši-pomagajo-staršem. To se nanaša na starše, ki v zameno za varstvo njihovih otrok ponudijo varstvo tujih otrok. Tako se starši med sabo lahko dogovorijo o varstvu in na primer izmenično čuvajo otroke drug drugega. Verjetno se sprašujete kaj so prednosti in slabosti tega sistema? Spodaj smo jih nekaj našteli.

Prednosti

  • Največja prednost je najverjetneje prihranek denarja. Stroški so odvisni od dogovorov, vendar s tem lahko stroške za varstvo zelo zmanjšate.

  • Otroci imajo družbo in se naučijo živeti z drugimi otroki enako kot v vrtcu. Druženje vpliva pozitivno na njihovo socializacijo, prav tako pa lahko spoznajo nove prijatelje.

  • Poiščete lahko starše, ki imajo podobne zahteve in se tako bolje uskladite. Recimo starše iz istega mesta katerih otroci obiskujejo isto šolo kakor vaši.

Slabosti

  • Manj fleksibilnosti: ta možnost je izvedljiva le v primeru, da imate enake zahteve. Druge starše boste steška poklicali v zadnjem trenutku in jih prosili za varstvo saj imajo najverjetneje že druge obveznosti. V tem primeru bi v vaše življenje bolj sedla varuška.

  • Starši so lahko zelo zasedeni (kuhanje, pospravljanje, sestanki, nakupovanje..) zato bodo verjetno čas z otroki preživljali veliko manj kvalitetno kot bi čas z njimi preživljala varuška.

Za konec. Če iščete alternativo varuški, kjer boste lahko prihranili tudi kakšen euro je to dobra rešitev za vas.
V nasprotnem primeru priporočamo, da si ogledate varuške v vaši bližini:

Pomislite na svoje potrebe in za svojo družino izberite pravo osebo. Začnite svoje iskanje starši-pomagajo-staršem ali varušk še danes. Na Babysitsu imamo veliko izbiro različnih izvajalcev varstva.

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno