Kaj početi na deževen dan

Kaj početi na deževen dan

Avtor Babysits
3 min branja

Včasih nam vreme ponagaja in takrat ne moremo početi stvari, ki smo jih načrtovali. V teh primerih, je včasih težko poiskati nekaj novega in se tako kvalitetno zaposliti. Brez skrbi! Za vas smo pripravili seznam zabavnih aktivnosti, ki jih lahko počnete ob deževnih dneh.

Iskanje zaklada

Organizirajte pravo iskanje zaklada! Več kot boste uporabili domišljije bolj bo zabavno za vse, ki bodo zaklad iskali. Če želite narediti dogodivščino res popolno lahko pripravite pravo piratsko iskanje zaklada. Pripravite sporočilo v steklenici in ga pustite plavati v banji ali v umivalniku. Naj ga otroci poiščejo sami. Sporočilo naj vsebuje karto z navodili in nasveti. Od tukaj naprej lahko otroci zaklad iščejo sami. Pripravite številna skrivališča in naloge, ki jih otroci morajo opraviti, če želijo priti do zaklada. Nekoliko lažja varianta je iskanje slik, kjer po stanovanju skrijete slike otroci pa jih morajo poiskati. Prva slikica predstavlja prostor ali stvar v stanovanju; recimo hladilnik ali kavč. Na kavču je nova slika z novim prostorom; vse dokler ne poiščejo pravega zaklada.

Namizne igre

Dandanes zasloni zasedajo velik del našega življenja, zato namizne igre počasi izginjajo. Poiščite primerne namizne igre za vašega otroka. Vzemite si čas in odigrajte partijo vaše najljubše namizne igre. Klasiki so Človek ne jezi se, Monopoly, Scrabble ali Katanci. Če doma nimate namiznih iger obstaja veliko iger, ki jih lahko sestavite sami. Igrate se lahko pantomimo, risanje ali ugani kdo sem.

Naredite šotor

Uporabite stole, vzglavnike in odeje in naredite najboljši in največji šotor! Šotor je super za branje ali risanje, ker pa imajo otroci veliko domišljije lahko šotor postane karkoli si zamislijo. Lahko predstavlja trgovino, šolo ali pa morda pravi grad s princeso in princem. Zgradite si svoj mali svet kjerkoli želite. Če je prisotnih več otrok lahko vsak naredi svoj šotor.

Obleci se

Poglejte v vaše skrivališče kostumov ali pa samo v vašo omaro, naj se oblačenje začne! Uporabite oblačila, ki so vam na voljo in ustvarite unikatne kombinacije in čisto svoje kostume. Če želite lahko uporabite tudi ličila in se naličite. Z malo domišljije lahko naredite mačja ušesa ali rep. Zabavno se je obleči v ljudi, ki jih poznate, zvezdnike ali živali. Lahko se oblečete tudi v skladne kostume, recimo en se obleče v policista drugi pa v zapornika!

Domač kino večer (ali dan)!

Otroci obožujejo risanke. Več domišljije in kreativnosti kot uporabite, bolj bodo ob kino večeru uživali. Začnite z blagajno, kjer boste prodajali karte. Nekdo drugi je lahko prodajalec prigrizkov. Tako se lahko kino večer začne. Če želite večer narediti bolj izobraževalen se lahko o filmu pogovarjate, postavljate vprašanja, otroci pa ga lahko tudi ocenijo.

*Če boste otroke razvajali s temi zabavnimi aktivnosti bodo komaj čakali slabo vreme. Za lepo vreme pa predloge lahko poiščete tukaj.

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno