Kako napisati Babysits oglas

Kako napisati Babysits oglas

Avtor Babysits
2 min branja

Na Babysitsu lahko naredite profil, ki vsebuje vse informacije, ki jih družina potrebuje, kadar iščejo osebo za varstvo otrok.

Starši ponavadi podrobno preučijo razdelek z izkušnjami saj tam lahko izvejo največ o varuški.
Če je ta razdelek predolg, se lahko zgodi, da bodo starši prebrali zgolj začetek.
Če pa je prekratek, lahko izpustite pomembne informacije.
Pomembno je, da vaše izkušnje in opis napišete v taki obliki, da izpostavite vaše močne točke.

Postavite se v čevlje starša. Njihovi oglasi so specifični, recimo “Iščem osebo, ki bo vsak dan z avtom lahko pobrala mojega otroka v šoli!” Kaj opazite najprej?
* Vsak dan;
* oseba z avtom.

Starš iz zgornjega oglasa išče osebo, ki ima lasten avto in je razpoložljiva skoraj vsak dan. Če torej lahko družini nekaj ponudite, je dobro, da to takoj izpostavite.

Staršem je zelo pomembno, da za varstvo svojega otroka poiščejo čim bolj primerno osebo, kako torej postanete najboljši kandidat?

Česa ne smete izpustiti:

  • Najprej se predstavite z imenom in se na kratko opišite. Kakšno delovno mesto iščete?

  • Ste kdaj že delali z otroki? Zapišite svoje izkušnje. Tukaj imate manjšo prednost saj lahko prejšnje delodajalce vedno prosite za priporočilo in mnenje.

  • Kaj lahko ponudite: govorite različne jezike, imate vozniško dovoljenje, izpit iz prve pomoči itd.

  • Razpoložljivost. Dobro je, da se lahko prilagodite. V primeru, da imate obveznosti, ki se jih ne da prestaviti (faks, izobraževanja itd.) je o tem dobro obvestiti starše in to prikazati v vašem profilu. Pomembno je, da navedete kdaj točno ste dosegljivi, recimo “Razpoložljiv/a sem vsako jutro med 7:00 in 13:00.”, “Dosegljiv/a sem vsak dan med 15:00 in 20:00.” itd.

Čemu se morate izogniti:

  • Poskusite se izogniti stavkom kot so “Nujno iščem delo.”, čeprav je vaša želja resnična, lahko starše to odvrne. Poskusite recimo s stavkom “Imam veliko prostega časa in bi ga rad/a preživela v družbi otrok.”

  • Če nimate izkušenj z otroki tega ne povejte direktno. Priporočamo, da pozornost na svojem profilu poskusite preusmeriti nekam drugam.

  • Nikoli ne lažite. Če recimo nimate svojega avtomobila napišite, da imate vozniško dovoljenje ali, da vam hoja ne predstavlja težav. V svojem profilu poskusite biti kar se da iskreni.

Nekaj trikov vam lahko pomaga povečati vidnost vašega profila. Vedno bodite to kar ste. Če iščete delo kot varuška, lahko svojo vidnost povečate z uporabo sistema značk.

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno