8 napak med varstvom otrok

8 napak med varstvom otrok

Avtor Babysits
3 min branja

Ali veste koliko se lahko naučite med varstvom otrok? S pomočjo varstva se lahko naučite sočutja, ustrežljivosti in potrpljenja. V kolikor študirate nekaj v zvezi s pedagoško smerjo vam varstvo otrok lahko prinese pomembne izkušnje. Potrebno pa se je zavedati, da je delo z otroki ogromna odgovornost! Brez skrbi, tukaj smo, da vam pomagamo zato smo pripravili seznam najpogostejših napak med varstvom, katerim se morate nujno izogniti.

1. Zamujanje na dogovorjen termin varstva

Zamujanje na dogovorjeni termin varstva pogosto izpade zelo neprofesionalno. Priporočamo, da se na varstvo otrok pripravite v naprej in tako preprečite zamujanje. Pred dogovorjenim terminom varstva se pozanimajte o dolžnostih, ki jih imate med varsvom.

2. Uporaba telefona

Med varstvom otrok uporaba mobilnega telefona ni dobra ideja. Za delo ste plačani zato je dobro, da svoje zasebne pogovore opravljate v prostem času. Namesto klepetanja prek telefona vam priporočamo, da se lotite zabavnih DIY projektov za otroke.

3. Objavaljanje fotografij na socialnih omrežjih

Morda si želite objaviti fotografijo okusnega recepta, ki ste ga pripravili z otroki med varstvom, je potrebno, da starše predhodno vprašate za dovoljenje. Nikoli ne objavljajte fotografij otrok brez dovoljenja staršev!

4. Delati bolani

Če se počutite bolni nujno odpovejte termin varstva. Med tem, ko ste bolni imate manj energije, obstaja pa tudi verjetnost, da okužite otroke!

5. Uporaba kletvic

Otroci se učijo od starejših in hitro poberejo neprimerne besede! Varuška mora biti zgled za otroke in se mora izogibati uporabi kletvic!

6. Pitje alkohola

Morda se kozarec vina po tem, ko otroci zaspijo ne sliši kot slaba ideja, ne pozabite, da še vedno čuvate otroke in ste za njih odgovorni. Otroci se pogosto prebujajo vi pa morate biti sposobni poskrbeti za otroka! Pride lahko tudi do nujnih primerov, kjer morate otroka odpeljati na urgenco. Izogibajte se pitju alkohola med varstvom otrok.

7. Kajenje

Priporočamo vam, da med varstvom otrok ne kadite saj s tem dajate slab zgled otrokom, prav tako pa je kajenje v bližini otrok lahko škodljivo za njihovo zdravje (in vaše) pogosto pa je tudi prepovedano s strani staršev. Kajenje v otrokovi bližini lahko povzroča respiratorne težave, prav tako pa otrokom z astmo lahko povzroči napad.

8. Kršenje pravil

Pomembno je, da veste katere stvari otroci lahko počnejo. Na primer, če starši otrokom ne dovolijo, da jedo sladoled ali gledajo televizijo, se morate vi teh pravil držati. Otrok nikoli ne puščajte samih. Varstvo otrok zahteva veliko mero odgovornosti in 100% zbranost.

napake med varstvom


Varstvo otrok je zelo odgovorno delo, vedno se ga lotite profesnionalno. S tem boste starše navdušili, ti pa vas bodo bolj verjetno priporočali naprej! Otrokom vedno pokažite kdo je šef in, da morajo slediti vašim navodilom. Priporočamo vam, da si preberete tudi naš prispevek kako se lotiti prvega delovnega dne.

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno