Inštrukcije prek spleta

Inštrukcije prek spleta

Avtor Babysits
4 min branja

Čeprav so šole zaprte, otroci morajo nadaljevati s svojim šolanjem, mi pa jim pri tem moramo pomagati. Šolanje od doma je trenutno zelo pomembno, se pa zavedamo, da to verjetno otrokom ne diši preveč. Kako lahko pomagamo staršem, ki so naenkrat postali starši in učitelji hkrati? Morda je pravi način, da poskrbite za inštrukcije prek spleta, Skype, Zoom, Facetime itd, saj smo le v 21. stoletju!

S tem člankom ne želimo povedati, da so inštrukcije prek spleta enostavne, vendar v dani situaciji moramo poiskati načine, ki so primerni in predvsem varni in tako pomagamo družinam v stiski.

Zato predlagamo, da varuške spodbujajo otroke in z njimi rešujejo domače naloge ali jim pomagajo razumevati snov prek interneta.

Potrebujete:

  • Dobro internetno povezavo,
  • Skype račun ali drug način kako lahko komunicirate prek video klica,
  • potrpežljivost.

Kako zagotovimo, da so inštrukcije učinkovite? Najprej morate staršem pokazati, da ste primeren kandidat za inštrukcije prek spleta. Se boste stvari lotili resno? Se boste zavzeli, da bodo otroci vključeni in z veseljem opravljali svoje obveznosti? Spodaj lahko preberete nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo pri inštrukcijah prek spleta;

Koraki za spletne inštrukcije

Pred inštrukcijami

  • Uporabite računalnik z velikim zaslonom boste veliko lažje nadzirali inštrukcije. Izogibajte se uporabi mobilnih telefonov, saj so včasih lahko neprimerni, ker na njih ne moramo gledati več kot eno odprto okno.
  • Poiščite udobno mesto v hiši, z dobro osvetljavo.
  • Tekom celotnih inštrukcij se potrudite lepo držati, s tem boste ostali bolj zbrani prav tako pa je manjša verjetnost, da pride do bolečin.
  • Predhodno prosite starše, da vam pošljejo fotografijo ali sken domače naloge tako boste imeli dovolj časa, da se na inštrukcije pripravite.
  • Naloge rešite v naprej in zapišite celoten postopek reševanja, vključno s pravili.

Med inštrukcijami

  • Na glas preberite vaje
  • Z otrokom se pogovorite kako rešiti nalogo. Kot primer, med reševanjem matematičnih nalog z otrokom predelajte vsak korak, tako boste zagotovili, da otrok snov razume in se izognili nastajanju napak.
  • Ocenite in, če otroku pomaga naj sam prebere nalogo in vam razloži postopek reševanja.
  • Če ugotovite, da otroku naloga predstavlja velik izziv vam predlagamo, da mu posnamete video kako se nalogo reši in skupaj predelate primer ponovno.

Po inštrukcijah

  • Ko končate z nalogami otroka prosite, da vam razloži kako je rešil določen primer, lahko ga prosite tudi, da vam pošlje fotografijo rešenih nalog in jih po inštrukcijah pregledate in ocenite. Če se učite pomembno snov, otroka prosite, da ponovi predelano in predelano ponovite z njim, na glas.
  • Po opravljenih primerih nagradite oba. V trenutkih kot so ti, je pomembno, da ostanemo povezani in pozitivni. Otroka pozovite, da si zapisuje dosežke, lahko usvtarite dokument v katerega zapisujete končane naloge otroka pa nagradite z virtualnimi štampilkami.

Če želite čas preživljati skupaj tako, da ste narazen vam priporočamo, da preberete naše Babysits DIY projekte , z otrokom lahko izdelate vse prek spleta, za izdelavo pa potrebujete le stvari, ki vam v večini ležijo doma.

Ne glede na to ali ste varuška ali starš vam priporočamo, da vedno sletdite tem nasvetom za reševanje domačih nalog z otrokom!


Otrokom lahko pomagate pri vsakem predmetu, samo pravi način morate poiskati.

Ali je zahtevno? Je, še posebej z zelo majhnimi otroki. V tem primeru bo bolj primerno na daljavo pomagati najstnikom ali otrokom, ki so dovolj stari, da znajo sami uporabljati računalnik.

Ali lahko pomaga? Lahko! Zato, če kot varuška ne morete zapustiti doma, lahko družinam vedno pomagate tako,d a ponudite inštrukcije prek spleta.

Vsekakor bo staršem lažje poiskati pomoč v svojem krogu, toda ne obupajte, vedno se lahko brezplačno registrirate kot varuška, jasno povejte, da ste pripravljeni otrokom pomagati prek spleta tako, da to zapišete v svoj profil, ne pozabite posodobiti razpoložljivost ter prilagoditi urne postavke trenutni situaciji.

Vso srečo!

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno