Domači urnik za otroke

Domači urnik za otroke

Avtor Babysits
3 min branja

Pred nami je težko obdobje. Starši morajo svoje otroke navaditi na novo rutino. Čeprav nas je večina v samoizolaciji je pomembno, da ohranjamo fizično in psihično zdravje, eden od načinov je tudi urnik.

Babysits je ustvaril urnik dnevnih rutin, ki mu lahko sledite v času, ko so šole zaprte. S pomočjo teka načrta lahko vaša družina vedno ostane osredotočena. Urnik vključuje čas za domače naloge, ustvarjanje, počitek in prosto igro.

Natisnite našo grafiko in pomagajte otroku ostati v pravi rutini:

Otroci doma urnik

Kako organizirati družinski urnik, ko ste vsi doma

Pomembno je, da tekom dneva ohranite rutino. S tem urnikom lahko pomagate otroku ostati na tekočem. Če boste sledili našim nasvetom boste v času doma uživali vsi, otroci pa ne bodo zdolgočaseni.

Jutro

Zbudite se ob normalni uri. Čeprav so šole zaprte, se izobraževanje mora nadaljevati. Otroku ne dovolite spati dlje kot bi spal na navaden šolski dan.
Zajtrk je pomemben! Vnaprej določite čas zajtrka, kosila in večerje. Dan začnite z zdravim in polnovrednim zajtrkom, da bodo otroci imeli veliko energije.
Čas za šolo Upeljite čas, ki je namenjen učenju in šolskim predmetom. Priporočamo, da otroka zjutraj oblečete kakor, da bi se odpravljal v šolo. Otrok ne sme dobiti občutka, da ima počitnice.
Med vajami si privoščite pavzo. Okusna sladica je lahko super nagrada za dobro opravljeno delo.
Kosilo! Priporočamo, da z družino preživite nekaj kvalitetnega časa. Odsvetujemo gledanje poročil, ker so zadnje dni polna slabih novic. Poglejte raje kakšen film ali risanko.

Popoldne

Ne pozabite na vsa hišna opravila. Da so otroci doma, ne pomeni, da so na počitnicah. Prosite jih, da vam pomagajo počistiti mizo ali pomiti posodo. Vpeljete lahko tudi zabavno aktivnost, ki vključuje recikliranje: otroka prosite, da sortira odpadke (hrana, plastika, papir…). Za opravljeno delo jih nagradite.
Zaposlite jih z zanimivimi aktivnostmi. Če delate od doma in potrebujete tišino je dobro, da otroke zaposlite. Morda bi bilo lažje, če jih postavite pred televizijo ampak verjemite, za ideje vam bodo hvaležni in v aktivnostih bodo uživali.
Prosti čas. Otrokom pustite, da se zabavajo po svoje.

Večer

Pripravite jih na kopel. Poskrbite, da bo voda prave temperature in v njo položite igrače.
Čas za večerjo! Skupaj lahko skuhate večerjo in ponovite vajo od kosila.
Čas za spanje: otroci naj gredo spat zgodaj. Od dneva si morajo odpočiti, prav tako pa morajo nabrati nove moči za prihodnji dan. Preberite jim pravljico ali z njimi zapojte pesem.

Dobro pravilo na katerega starši v tem času ne smete pozabiti je, da moramo dnevno narediti vsaj eno koristno stvar za naše fizično in psihično zdravje!

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno