Zdrave palačinke za otroke

Zdrave palačinke za otroke

Avtor Babysits
3 min branja

Vsi obožujemo palačinke, kajne? Za vas smo pripravili ta enostaven (in zdrav) recept za palačinke, ki jih brez slabe vesti lahko ponudite svojemu otroku. Palačinke so super prigrizek, ko nekaj proslavljamo (ali pa odličen zajtrk na leno nedeljo), ampak ali ne bi bilo super, če bi v palačinkah lahko uživali brez slabe vesti? Ta recept za polnozrnate palačinke je zdrava alternativa tradicionalnim palačinkam. Pa še to, otroci razlike ne bodo opazili!

Zabavajte se

Recept je sam po sebi odličen, mi pa smo se še nekoliko pozabavali in ustvarili živalske obraze in z njimi okrasili naše palačinke. Pripravili smo vam pet motivov, možnosti pa je nešteto, zato ste tukaj lahko res domiselni in kreativni. Otroci velikokrat želijo v kuhinji pomagati, to je čas, da se izkažejo. Priporočamo vam, da pripravite nekaj zdravih nadevov za palačinke in otroci lahko ob ustvarjanju potivov uživajo. Mi smo za dekoracijo uporabili banane, grozdje in jagode.

Palačinka z živalskim obrazom mačka

Zdrava alternativa

Zdravje in dobro počutje sta pri hrani za otroke najbolj pomembna. Za ta recept smo stopili izven okvirjev in ustvarili zdravo alternativo običajnim palačinkam brez, da bi to vplivalo na njihov okus! Belo moko smo nadomestili s polnozrnato moko (lahko uporabite tudi ajdovo). Mleko lahko nadomestite s katerim koli rastlinskim mlekom, mi smo uporabili nesladkano mandljevo mleko, za sladkost smo dodali žlico medu.

Palačinke za otroke

Recept

Priprava: 10 min
Peka: 15 min
Količina: 8 srednje velikih palačink

Sestavine

  • ½ skodelica mleka (mandljevo, nesladkano)
  • 1 jajce
  • 1 skodelica moke (polnozrnate)
  • 1 čž pecilnega praška
  • 1 jž medu
  • Vaše najljubše sestavine za nadev (priporočamo banane, jagode in grozdje)

Postopek

  1. V veliki mešalni posodi združite suhe sestavine in postavite na stran. V drugi mešalni posodi zmešajte vse mokre sestavine. Povežite mokre in suhe sestavine in nenehno mešajte!

  2. V ponev vlijte maso, velikost si izberite sami, palačinko obrnite, ko vidite, da se na zgornjem delu naredi tanka skorjica. Za naše motive smo uporabili različno velike palačinke, na primer za gosenico smo uporabili zgolj male palačinke...

  3. Okrasite palačinke z izbranimi sestavinami. Tukaj se prične zabava! Predlagamo, da na mizo postavite zdrave sestavine, da se vaš otrok lahko loti dekoriranja.

Enostavne palačinke za otroke


Vaše palačinke bi radi videli, objavite na socialnih omrežjih in uporabite @babysitssi on social media.

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno