Noč čarovnic: Prigrizki za otroke

Noč čarovnic: Prigrizki za otroke

Avtor Babysits
2 min branja

Si želite za noč čarovnic privoščiti nekaj posebnega vendar se želite izogniti sladkorju? Preberite si naš predlog.

Oktober je pogosto povezan z Halloweenom oziroma nočjo čarovnic.

Od kje prihaja tradicija praznovanja noči čarovnic (Halloween). Pred mnogimi leti so kristjani hodili po mestu in prosili za kruh za dušo (kruh z rozinami). V zameno za priboljšek so ponudili molitev za družino.

Zdravi prigrizki za noč čarovnic za otroke

Želite letošnjo noč čarovnic praznovati, toda na nekoliko bolj zdrav način? Potem so ti Hitro pripravljeni in zdravi prigrizki kot narejeni za vas!

Halloween snacks

Kaj potrebujete?

  • Mandarine
  • Banane
  • Kumara
  • Jabolko
  • Čokoladni preliv ali mrvice (za oči)
  • Nožek ali lupilnik

Bananini duhci

BOO! Vse kar morate storiti, da jih ustvarite je: Olupite banano in jo prerežite na pol. Sedaj s pomočjo čokoladnega preliva ali mrvic ustvarite oči in usta. To je to, bananini duhci so pripravljeni!

Jabolčne mumije

Zgrabite nožek oziroma lupilec. Naključno začnite z lupljenjem jabolke v horizontalni smeri, s tem da zareze ne smejo biti preblizu skupaj. Na koncu dodajte še oči.

Buče iz mandarin

Mandarine olupite, ne zavrzite olupka, saj ga lahko uporabite za druge DIY projekte ali dekoracijo. Vse kar potrebujemo storiti pri mandarini sedaj je dodati stebel. Za to kumaro narežemo na dolge kvadratne palčke nato pa na manjši kvadratek. Kumaro postavimo v luknjo na vrhu mandarine.

Halloween snacks

S temi hitrimi in zdravimi prigrizki bo cela družina uživala v noči čarovnic. Če želite lahko prigrizke uporabite tudi kot dekoracijo!


Vam je bil recept všeč? Delite svoje končne izdelke na Instagramu ali Facebooku in nas ne pozabite označiti z @babysitssi.

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno