Jabolčni krofki

Jabolčni krofki

Avtor Babysits
2 min branja

So tudi vaši otroci sladkosnedi? Kot starši imamo nalogo, da otroci dobijo to kar potrebujejo. Presenetite jih z jabolčnimi krofki, ki niso le zdravi ampak tudi izgledajo super!

Sadje je sladkarija, ki nam jo ponuja narava. Če boste otroke kot majhne naučili, da je sadje dobro bodo s to navado nadaljevali tudi v svojem odraslem življenju in to jim lahko izboljša kvaliteto življenja. Lotite se priprave teh enostavnih jabolčnih krofkov in z njimi otrokom pokažite, da je sadje odlično nadomestilo nezdravim prigrizkom. Z našimi zdravimi recepti lahko dosežete, da bodo vaši otroci zdravo hrano oboževali in bodo sami od sebe prosili za njo!

Pripravite se, začenjamo.

Sestavine

Za pripravo teh prikupnih krofkov potrebujete:

  • Jabolka (iz enega jabolka dobite 4-6 krofkov, odvisno od debeline rezin)
  • Nadevi po lastni izbiri (mi smo uporabili sveži sir, arašidovo maslo, med, chia semena, lističe mandljev, kokosov čips in nekaj zmečkanih jagod)

Sestavine za pripravo zdravega prigrizka

Ne pozabite pripraviti tudi deske, ostrega noža in malega noža za nadeve. Mi smo za luknje uporabili pokrovček od zobotrebcev, lahko pa uporabite tudi lupilnik za jabolka ali drug modelček za luknjice.

Postopek:

  1. Jabolka narežemo na 1cm debele kolobarje.
  2. Izrežemo sredice.
  3. Na polovico kolobarjev smo namazali sveži sir.
  4. Na drugo polovico kolobarjev smo namazali arašidovo maslo (tukaj ste lahko kreativni).
  5. Na koncu kolobarje okrasite. Mi smo uporabili mandlje, med, kokosov čips, chia semena in jagodni pire.

Postopek za pripravo zdravega prigrizka za otroke

To je to! Vaša zdrava malica je pripravljena, da jo postrežete.


Vam je bil recept všeč? Če želite dobiti ideje za več zdravih receptov za otroke nas ponovno obiščite. Če ste pripravili recept, sliko delite na Instagramu in nas označite z uporabo @Babysitssi

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno