Virtualno potovanje okoli sveta

Virtualno potovanje okoli sveta

Avtor Babysits
5 min branja

Veliko staršev sanja o tem kako bi s svojo družino radi prepotovali svet in odkrili vse skrite zaklade, ki jih narava ponuja. Družine kakor recimo “The Bucket List Family” imajo ogromno sledilcev, ki jih spremljajo na njihovih potovanjih. Za veliko družin pa so sanje o potovanju okoli sveta zgolj to, sanje. Ker živimo v 21. stoletju in je tehnologija tako napredna, pa nam le-ta lahko pomaga pri uresničevanju sanj.

Zbrali smo nekaj idej in orodij, s pomočjo katerih lahko v udobju svojega doma raziščete vse najbolj vroče turistične atrakcije in vse skrite kotičke tega sveta, ki ste si jih že tako dolgo želeli ogledati. Mi smo uporabili naše najljubše destinacije.

Za raziskovanje uporabite Google Maps

Google Maps zaslonski posnetek Sagrada Familia Barcelona

Sagrada Familia v Barceloni, Španija, zaslonski posnetek Google Maps, bolje si lahko ogledate tukaj.

S satelitskim pogledom na Google Maps si lahko ogledate skoraj, da vsako destinacijo na svetu. Lahko si ogledate gore iz zraka, za to bi drugače morali plačati drag let s helikopterjem. Spodaj so navodila:

  1. Spremenite “Map” v “Satellite” pogled. Ta nastavitev se nahaja v levem spodnjem kotu vašega zaslona. Mi uporablajmo Satellite pogled, da lahko dejansko vidimo zgradbe, ulice, gore itd.
  2. Omogočite globusni pogled tako,da kliknete na globus na desni strani zaslona. Sedaj lahko preklapljate med 2D in 3D nastavitvami.
  3. Ko miško postavite nad 3D gumb, vam bo računalnik povedal, katere gumbe uporabite za nagib zaslona.
  4. Sedaj lahko videno povečate ali pomanjšate in tako dobite občutek kakor, da dejansko stojite tam.

Google Maps Zaslonski posnetek Christ the Redeemer Rio de Janeiro

Christ the Redeemer, Rio de Janeiro, Brazilija, zaslonski posnetek Google Maps, bolje si lahko ogledate tukaj.

Na Youtube poiščite posnetke mest, ki jih želite obiskati

Omejitve gibanja zaradi Koronavirusa so nove, uporaba tehnologije za potovanje po svetu pa ni. Na platformah kakor so Youtube lahko najdete ogromno posnetkov vseh krajev, ki jih želite obiskati.

Nekaj idej, kaj lahko iščete:
* Polet s helikopterjem (mesto, gora, območje itd.)
* Zanimiva dejstva o (mesto, zgradba, država itd.)
* Najvišje (zgradbe, gore, mostovi, itd.)
* …

Youtube je odličen način, da najdete super posnetke vašega najljubšega kraja, hkrati pa dobite koristne informacije.

Uporabite kamere v živo

Ste že stali pred Mono Liso v pariškem muzeju Louvre? Ali pa ste obiskali katerokoli drugo turistično znamenitost, ki izgleda dih-jemajoča na fotografijah v resnici pa je preveč oblegana v pravem življenju?

Trenutni čas je odličen, da se lotite raziskovanja vseh turstičnih atrakcij po svetu. Čeprav jih ne morete obiskati v živo, veliko spletnih strani ponuja posnetke v živo, z vašega najljubšega kraja. Poglejte te zaslonske posnetke kamere pred Trevi fontano v RImu:

Live cam zaslonski posnetek Trevi fontana v Rimu

Live webcam Trevi fontane v Rimu, Italija, zaslonski posnetek Skyline Webcams, bolje si lahko ogledate tukaj.

Poglejte tudi kitajski zid, ki je oičajno poln turistov:

Live cam zaslonski posnetek kitajskega zida Huanghuacheng

Live webcam kitajskega zidu, Kitajska, zaslonski posnetek Webcam Galore, bolje si lahko ogledate tukaj.

Mednarodna hrana

Veliko popotnikov določeno kulturo najraje spoznava prek hrane. “Si poskusil insekte?” je eno izmed najbolj pogostih vprašanj, ki ti jih zastavijo, ko se vrneš iz Tajske. Zakaj nebi hrane uporabili, da se povežemo z drugo državo in kulturo? Lotite se priprave Tajskega currya ali pa testa za italijansko pico, na ta način ne boste svojega stanovanja le napolnili z lepimi vonji ampak se boste tudi naučili o drugih državah in njihovi kuhinji. Nekaj otrokom prijaznih receptov lahko poiščete tukaj, le-te lahko enostavno nadgradite in spremenite v hrano iz druge države tako, da zamenjate nekaj sestavin in dodate različne začimbe.

Zdravi recepti za otroke

Iskanje zaklada, znotraj doma

Ko združite vse nasvete, ki ste jih prebrali lahko organizirate iskanje zaklada po celem svetu. Začudeni boste, ko boste videli koliko sveta lahko doživite v svoji kuhinji, dnevni ali na balkonu.

Uporabite lahko vse kar ste se skupaj naučili o znamenitostih, državah itd. Ko ustvarjate namige za iskanje zaklada bodite izvirni. S pomočjo interneta lahko ustvarte križanke, kjer je naslednja lokacija rešitev, lahko pa postavljate tudi različna vprašanja in s prvimi črkami odgovora ustvarite novo lokacijo.

Če imate več pametnih naprav kakor recimo telefonov, tablic in računalnikov, lahko na njih odprete različne lokacije v Google Mapsih ter kamere v živo in youtube videe ter naprave postavite an različna mesta v hiši. Destinacijam dodajte okusne prikrizke, ki ste jih pripravili tako ste pripravljeni na pot okoli sveta.

Iskanje zaklada


Koronavirus nas je vse ohromil, še posebej pa je prizadel družine, ki se trudijo otroke šolati od doma, delajo od doma in z družino želijo prežive svoj čas kvalitetno. Upamo, da vam bodo te aktivnosti pomagale pri prestajanju teh monotonih dni. Želimo vam veliko užitkov na vašem potovanju, označite nas @babysitssi, če se odločite posneti kaj fotografij!

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno