Namizne igre Pravi Junak

Namizne igre Pravi Junak

Avtor Babysits
4 min branja

V času koronavirusa se je zanimanje in preživljanje prostega časa z družabnimi igrami zelo povečalo. Vendar pa to ni zgolj trenutni pojav.

Opažamo, da je v zanjih letih vsako leto izšlo več kot 1000 sodobnih avtorskih družabnih iger, ki so popolnoma drugačne od tega, česar smo bili vajeni v preteklosti.

Kaj imate v mislih kadar zaslišite besedno zvezo namizne igre? Monopoly? Scrabble ali morda Activity? Spodaj vam bomo predstavili nekaj najsodobnejših avtorskih iger, ki so izšle pod naši založbo Pravi Junak.

Založba Pravi Junak na sejmu

V založbi iger Pravi Junak vidimo predvsem dva razloga za tako priljubljenost modenih družabnih iger:

  • tehnološki napredek, priljubljenost video iger, družabna omrežja ljudi sicer navidezno zbližujejo, a ostane primarna potreba po socializaciji, ki je z družabnimi igrami lažja,
  • starši iščejo kvalitetno razvedrilo, igre, ki so izziv in ne samo pet minut zabave.

Tako si prizadevamo izdajati igre, ki nas učijo pomembnih veščin.

  • Sodelovanje – igre danes niso samo tekmovalne, denimo, igri The Mind in The Game sta naš nasprotnik, naloga nas igralcev pa je, da premagamo igro. Ljudje imamo radi sodelovalne igre, ker nam omogočajo, da se igro učimo skupaj, da ne zmaga tisti, ki igro bolje pozna, ampak, da moramo za skupno zmago početi to, kar je najbolje za dobro celotne ekipe (ne samo za določenga igralca).
  • Učenje je zabavno – kmalu bo izšla naša nova igra, igra s kockami Qwixx, ki je v ZDA prejela nagrado Mensa Select, najboljše igre za kognitivni razvoj. Hitra in zabavna igra za vso družino, kjer treniramo svojo matematiko (seštevanje do 12) in spoznamo načelo verjetnosti ter, kako pomembno je načrtovanje svojih potez. V tej igri zmaga tisti, ki najbolje izkoristi mete kock,
  • Zmaga ni vse – zadnja igra, ki vam jo želimo predstaviti je igra Illusion, ki jo imamo še posebej radi. Ima tako kratka pravila, da se je naučimo v minuti, hkrati pa v igri niste nič boljši od začetnika, tudi če jo igrate že stotič. Verjemite, na dogodkih sva jo predstavila več kot 600-krat. Gre za inovativno igro optičnih prevar, kjer poskušamo razporediti karte v pravilnem vrstnem redu. Težava je le, da so si karte izjemno podobne, vzorci pa tako varljivi, da ob igranju igralci dostikrat ne morejo verjeti, da so karte razporedili napačno (hrbtna stran kart ima rešitve – tako preverimo vrstni red).

Igre založbe Pravi Junak

Zagotavljamo vam, da se boste z našimi igrami igrali vsi – ne samo vaši otroci, ki se tako ali tako najraje igrajo s starši, ampak tudi vi. Naše poslanstvo je zabavati vse generacije, zato skrbno izbiramo igre, ki to lahko zagotovijo (prvi tisk iger The Mind in Illusion je hitro pošel, maja pride ponatis, skupaj z izidom igre Qwixx). Igre, ki smo jih predstavili v tem blogu so skupaj prejele več kot 40 mednarodnih nagrad, tri izmed njih (The Game, The Mind in Qwixx) pa so bile nominirane tudi za najprestižnejšo nagrado Igra leta (vsako leto za Spiel des Jahres nominirajo samo tri igre).

Vse naštete igre so inventivne igre kratkih pravil, zabavnih in sodobnih načinov igranja, kjer ni potrebno čakati na potezo in, ki jih po koncu igre želimo ponovno igrati. Igre so tudi izjemno priročne, zato jih bodo vaši fič-firiči nosili kazat svojim varuškam!


Vam je bil prispevek všeč? Hitro obiščite spletno mesto Pravi Junak in si zagotovite svoj izvod priljubljenih družabnih iger.

  • Članek je nastal v sodelovanju z založbo Pravi Junak, Avtorja: Jure in Gašper iz Pravi Junak

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno