Jogurt s sadjem

Jogurt s sadjem

Avtor Babysits
2 min branja

Vroči poletni dnevi so že čisto blizu in kaj je boljšega na poletni dan kot velika skodelica sladoleda? Preberite naš recept za popoln, zdrav prigrizek, ki ga lahko pripravite otroku v vročih poletnih dneh!

Na vroč poletni dan se najbolj ohladimo s skledo sladoleda. Toda kupljen sladoled ima ogromno dodanega sladkorja, umetnih arom in barv. Dobra alternativa sladoledu je zamrznjen jogurt, toda kupljeni zamrznjeni jogurti vsebujejo enako sladkorja, arom in barv kakor sladoled...

Kaj, če vam povemo, da lahko doma pripravite prigrizke iz zamrznjenega jogurta? Priprava je nad vse enostavna, prigrizek pa je veliko bolj zdrav kakor kupljene alternative.

Kaj potrebujete:

Jogurt (mi smo uporabili tekočega).
Sadje (mi smo uporabili jagode in maline).
Modelčke, ki jih lahko postavite v zamrzovalnik.

Koraki za pripravo so enostavni in vam ne bodo vzeli več kot 5 minut.

V modele nalijete malo jogurta.
Dodajte sadje.
Dodajte jogurt in z njim prekrijte sadje.

Ingredients for healthy treats fo

To je bilo enostavno, kajne?

Sedaj je potrebno modelčke postaviti v zamrzovalnik in počakati! Čakati je potrebno nekje 3-5 ur, odvisno od nastavitev vašega zamrzovalnika.

Vaš zdrav prigrizek za vroče dni je pripravljen.

Healthy treats for kids

Vedno lahko dodate več ali drugo sadje. Sami nismo dodali sladil, ker smo mnenja, da je sadje dovolj sladko. Če želite, da je vaš prigrizek slajši, priporočamo, da v jogurt dodate javorjev sirup ali med.


Vam je bil recept všeč? Z veseljem bi si ogledali vaše prigrizke. Delite jih na Instagramu in uporabite #Babysits ali nas označite z @babysitssi.

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno