#mami - realen pregled

#mami - realen pregled

Avtor Babysits
4 min branja

Z vzgojo otrok starši prevzemajo ogromno odgovornost, zato je popolnoma normalno, da se včasih počutijo preobremenjene. Delati od doma, jih učiti, hkrati pa skrbeti za njihovo fizično in psihično zdravje je lahko zelo težko. Dobra novica je, da niste sami! Čeprav vemo, da vsi starši včasih čutijo stisko, smo ta prispevek namenili vsem mamam!

Mame iz celega sveta smo prosili, da z nami delijo svoje izkušnje. Rezultat je sledeč: ne glede na to kje živiš, koliko otrok imaš, jih vgajaš sam ali s partnerjem; občutek stresa in preobremenjenosti je nekaj kar včasih doživljajo vse mame. Na spodnji grafiki smo zbrali nekaj sporočil mam, ki so vam želele nameniti nekaj lepih besed:

Mama 2020

Biti mama je veliko več kakor samo biti odgovoren starš in dnevno izvajati varstvo otrok. Strah, jeza in dvom je samo nekaj čustev, ki jih mame pogosto doživljajo. Ne glede na to pa je pogled na mame in njihove dolžnosti pogosto popolnoma drugačen. Zato nas je zanimalo kako se pričakovanja razlikujejo od dejanskega #mami?

Pričakovanja vs realnost

#Mami: nehajte se primerjati

Torej, o čem je vsa ta drama okoli #mami? Socialna omrežja so odlično orodje, da v stiku ostanemo s svojimi prijatelji, še posebej, kadar jih ne moremo obiskati. Nalijmo pa si čistega vina. Nenehno spremljanje “popolnih” družinskih fotografij drugih je lahko zelo utrujajoče. Pogosto pa boste svoje življenje želele primerjati s tistimi fotografijami, ki jih vidite na socialnih omrežjih, recimo Instagramu. Ne nas razumeti narobe, še vedno smo mnenja, da je lepo videti fotografije srečnih družin. Želimo pa, da se zavedate, da te fotografije predstavljajo le delček sekunde v dnevu določene družine. Inspiracija je odlična, primerjanje z drugimi pa ni tako zelo vredu. Želimo, da se zavedate, da je povsem razumljivo in sprejemljivo včasih biti negotov, še posebej v časih kot so ti.

To si zaslužite! Naredite sami; domači wellness

Ali obstaja boljši način za sproščanje, kakor wellness? Prav imate: doma pripravljen wellness! No morda res ni tako sproščujoč kakor dejanski wellness, toda v trenutnih razmerah je to najboljši približek (enako boste odmislili skrbi!). Tukaj je naša najljubša rutina za domači wellness!

Doma pripravljen wellness

1. Spravite se v pravo voljo

Pravo počutje je ena izmed najpomembnejših stvari za uspešno wellness popoldne. Poiščite si seznam najljubše glasbe. Poskusite lahko tudi prisluhniti kakšnemu zanimivemu podcastu, ki vam bo pri sproščanju pomagal, wellness popoldne pa lahko začnete tudi z meditacijo!

2. Pripravite potrebščine

Predno se zaklenete v kopalnico se prepričajte, da imate vse kar potrebujete za svoj domači wellness: masko za obraz, skodelico čaja ali kave, kopelno sol, najljubši piling in nekaj kar vas bo med wellness oddihom zabavalo. Ne pozabite, da je glavni namen to, da se sprostite. Če vas priprave spravljajo ob živce, si lahko privoščite zgolj sproščujočo kopel in pozabite na revije, pijačo in kopelne soli!

3. Vrh

Wellnessi imajo navadno različne predele, ki so namenjeni različnim stvarem. Denimo vroča savna, ledeno hladen bazen in prostor za sproščanje. Sami se odločite kaj bi doma želeli poustvariti. Lahko si privoščite toplo kopel, poleg pa poslušate skladbe, ki ste jih prej poiskali. Lahko si vzamete tudi nekaj dodatnega časa, uporabite piling in se potem dobro stuširate. Zakaj pa nebi uživali v zunanjih prostorih wellnessa (AKA balkon ali vrt)?

4. Uživajte

Počasi se je treba vrniti v realnost. Oblecite najbolj raztegnjen pulover, udobne hlače in puhaste nogavice. Če ste še nekoliko tople zaradi vroče kopeli ali tuša pa malo počakajte z ledeno hladnimi napitki. Popijte nekaj toplejšega, recimo čaj sobne temperature, ali pa morda kozarec mlačne vode.


Ste med branjem čutili, da se lahko popolnoma poistovetite? Mi smo se. Enostavno se ujamemo v mrežo socialnih omrežij. Uporabite naše nasvete za domači wellness in za nekaj časa odmislite preostali svet in se sprostite. Lahko se posvetite tudi čemu drugemu, na YouTube lahko poiščete številne nasvete kako pospraviti stanovanje tako, da vaše stvari zavzemajo minimalno prostora (če je pospravljanje tisto kar vas sprošča), na internetu pa tudi drugače lahko odkrijete številne nasvete za sproščanje in kvalitetno preživljanje časa s samim sabo. Najpomembneje je, da ne pozabite, da smo vsi ljudje in, da so napake ter stres del vsakdana. Stres in napake so konec koncev del materinstva, kakor je del materinstva neskončna ljubezen, ki jo premorete za svoje najmlajše!

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno