Test za varuške

Test za varuške

Avtor Babysits
6 min branja

Ali meniš, da je varstvo otrok pravo delo zate? Nimate težav z menjevanjem plenic ali kuhanjem kosila? Obožujete igranje iger in otroke? Rešite ta kratek test in preverite kako dobro se znajdete v varstvu otrok! Ste pripravljeni? Pa začnimo!

Test je sestavljen iz 11 vprašanj iz področja varstva otrok. Pravilen odgovor je samo en, zato si pri reševanju vzemi čas in izberi pravilnega. Preden začneš z reševanjem si pripravi pisalo in list papirja kamor boš odgovore zabeležil(a).

Vprašanje 1 Med varstvom ti otrok star tri leta pove, da se želi igrati s svojimi igračami. Kaj storiš?

Vprašanje 4 Otroci, ki jih čuvaš so nadvse prikupni zato se odločiš, da boš z njimi posnel/a nekaj fotografij. Kaj s fotografijami storiš?

Vprašanje 5 Čas je za kosilo. Eden od otrok, ki jih čuvaš ne želi jesti, ima zaprta usta in začne jokati. Kaj storiš?

Vprašanje 6 Prvič čuvaš 6 mesecev starega dojenčka. Čas je, da dojenčka nahraniš, kako zagreješ flaško?

Vprašanje 8. Na domu staršev čuvaš njuna dva otroka. Med uspavanjem enega otroka je drugi izginil. Otroka najdeš v kuhinji, po obrazu in rokah ima čistilo. Kaj storiš?

Čestitamo, prišli ste do konca!

Preverite kako ste se odrezali:
babysitter test

  • ZAČETNIK: ne srkbi, če tvoji odgovori niso bili vsi pravilni! Delo varuške je še vedno lahko pravo zate, vendar se preden se odločiš, iskati delo kot varuška moraš o določenih praksah še podučiti. Sledi našim nasvetom za varuške in se vnaprej pozanimaj kako ravnati s težavnimi otroki ali kako pomagati otroku zaspati. Pod rubriko lahko poiščeš številne nasvete.

  • POZNAVALEC: tvoja podlaga je super, da boš postal strokovnjak pa boš moral še malo vaditi! Vedno ravnaš pravilno vendar včasih moraš razmišljati izven okvrijev. Ni pomembno zgolj, da pomiriš otroke ampak, da jim pomagaš rešiti težave. Preberi prispevek, KAKO SE PRIPRAVITI NA DELO VARUŠKE. To je lahko super podlaga za tvoj prvi dan kot varuška.

  • MOJSTER: pravilno si odgovoril vsaj na osem vprašanj, kar pomeni, da si na delo varuške dobro pripravljen. Si zanesljiva oseba in veš kako je potrebno poskrbeti za otroke v vsaki dani situaciji. Kaj še čakaš? Registriraj se še danes in poišči super družino, ki išče prav tebe!


Morda ne kaže, da bi se v vlogi varuške dobro odrezali, vi pa si res želite delati kot varuška, zato vam priporočamo, da si preberete naše prispevke in se tako naučite bolje poskrbeti za otroke!

Ne glede na vaš razultat se lahko z našimi nasveti veliko naučite in postanete super varuška! Kjer je volja tam je pot!

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno