Okusne sirove quesadille

Okusne sirove quesadille

Avtor Babysits
2 min branja

Iščete zdrav in hitro pripravljen prigrizek, ki ni le okusen temveč tudi poln vitaminov? Berite naprej!

Zdrava hrana in otroci, navadno ne gredo z roko v roki… Pri Babysitsu, se zelo trudimo ustvarjati recepte, ki bodo otrokom zagotovili vsa hranila, ki jih potrebujejo. Danes smo se odločili z vami deliti recept za prigrizek, ki a) izgleda odlično in b) ima odličen okus!

Vas zanima recept? Nadaljujte z branjem!

Potrebujete te sestavine:

Polnozrnate tortilije
Češnjev paradižnik
Motovilec
Sir
Maslo (za ponev)

Korak za korakom

Na žalost, v trgovini nismo našli majhnih tortilij. Kupili smo navadne in jih narezali na manjše (dve mali tortiliji iz ene velike).

Ko so majhne tortilije pripravljene, je čas, da jih napolnite s sirom. Sir lahko naribate, kupite naribanega ali pa ga enostavno narežete na tanke rezine, nato ga preprosto položite na vrh tortilje in jo pokrijte z drugo tortilijo.

Sedaj si pripravite ponev in vanjo dodajte malo masla. Ko se maslo stopi, v njo postavite tortilijo. Cilj je peči toliko časa, da je skorja zlato rjave barve.

Ko je tortilija pečena, je čas za zabavo!

Mi smo ustvarili dva obraza. Da obraze ustvarite sami, začnite s polaganjem motovilca na vrh krožnika (to bodo lasje). Nato na solato nežno položite pečeno tortilijo. Sedaj morate ustvariti še oči, nos in usta. Mi smo za to uporabili češnjeve paradižnike, motovilec in malenkost ketchupa, vi pa lahko izberete tudi druge sestavine, ki jih imate pri roki!

To je to! Če ste sledili našim navodilom, bi vaše quesadille morale izgledati približno tako:

Zdrav prigrizek za otroke

Vas zanima več receptov za okusne prigrizke za otroke? Morda želite ustvariti zdrave palačinke ali pa okusne živali iz banane?

Če vam je recept bil všeč in boste poskusili s pripravo sami, delite fotografije na socialnih omrežjih in nas označite z uporabo #Babysitssi.

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno