Babysits politika med izbruhom epidemije Koronavirusa

Babysits politika med izbruhom epidemije Koronavirusa

Avtor Babysits
3 min branja

April 9, 2020 - Zaradi izbruha pandemije Koronavirusa veliko staršev nujno potrebuje varstvo za svoje otroke. Varstva ne potrebujejo zgolj zaposleni v zdravstvenem sektorju in trgovci ter ostali, ki opravljajo vitalne funkcije, temveč ga potrebujejo tudi starši, ki delajo od doma in samohranilci. Zaradi tega želimo našo skupnost podpirati na najboljši možen način.

April 28, 2020 - Počasi se odpirajo gostinski lokali in ostale storitvene dejavnosti. Še vedno velja prepoved gibanja izven občine (stalnega ali začasnega) prebivališča in prepoved zbiranja ter obvezno nošenje mask na javnih površinah.

April 29, 2020 - Odpravljen ukrep o omejevanju gibanja zunaj naslova stalnega (začasnega) prebivališča. Meje med občinami so odprte.

Maj 9, 2020 - Odprte so terase lokalov, knjižnice in frizerski saloni ter druge kozmetične storitve.

Maj 11, 2020 - Z današnjim dnem je ponovno stekel javni potniški promet, vključuje tudi prevoz do in iz vzgojno-izobraževalnih ustanov, ko bo obisk vzgojno-izobraževalnih ustanov spet omogočen. Priporoča se, da se v vrtce vozi samo tiste otroke, katerim starši ne morejo zagotoviti drugega varstva.

Maj 12, 2020 - Vlada preučuje možnost odprtja določenega dela izobraževalnih ustanov prihodnji teden, končno odločitev bodo sprejeli do konca tega tedna.

Maj 15, 2020 - Od današnjega dne je v RS razglašen konec epidemije, ki stopi v veljavo s prvim junijem. Še vedno veljajo določeni varnostni ukrepi, socialno distanciranje, primerna higiena in nošenje zaščitne opreme.

Junij 1, 2020 - V Sloveniji je uradno konec epidemije. Še veno je priporočeno nošenje mask in razkuževanje.

Na podlagi priporočil Vlade RS se trudimo skupnosti dajati najboljša navodila. Trenutno je varstvo otrok še dovoljeno, vendar morate upoštevati trenutne ukrepe (gibanje je omogočeno zgolj znotraj občine stalnega oz. začasnega prebivališča…). Če imate vprašanja se obrnite na naš center za pomoč uporabnikom.

Za starše in ponudnike varstva, ki ste trenutno ne želijo družiti ali ne želijo tuje osebe v svoji hiši (zaradi Koronavirusa) imamo dve novi funkcionalnosti Varstvo na daljavo in Digitalna pomoč pri domačih nalogah.

Podrobnejše informacije in najnovejše ukrepe lahko poiščete tukaj.

Infografika glede socialne razdalje in omejitev v času epidemije

Želite izvedei več o tem kako opravljati varstvo v trenutnih razmerah? Ali vas zanima nekaj v zvezi z Koronavirusom, preberite naslednje prispevke:

Varno varstvo otrok v času epidemije

Varstvo na daljavo

Digitalne inštrukcije

Nasveti in aktivnosti za preživljanje časa doma

Pridružite se skupnosti varušk!

Pridruži se brezplačno